Marketingcampagnes voeren als hovenier; wat is hier het belang van?

In de afgelopen jaren is een forse toename van aantal hoveniersbedrijven waarneembaar. In de periode van 2015 tot 2020 nam het aantal hoveniers in ons land zelfs met 29,7% toe. Door deze forse stijging heb je mogelijk nu met veel meer concurrentie te maken. Om deze concurrentie de baas te zijn, is het aan te raden om met marketing aan de slag te gaan.

Maar, hoe kun je als hovenier het beste met marketing aan de slag? Wat is het belang van marketing voor een hovenier? En wat is nou belangrijk bij marketing voor een hovenier? Je leest het hieronder!

Het belang van marketing voor een hovenier

Als hovenier zijnde ligt het werk voor het oprapen. Althans; dat is het geval als je de juiste service weet te verlenen. En als je digitaal ook nog goed vindbaar bent. Om digitaal goed vindbaar te zijn, is het aan te raden om direct met marketing te starten. Je geniet daarbij al snel van de nodige voordelen:

  • Vergroting van je naamsbekendheid: door als hovenier met marketing aan de slag te gaan, weet je jouw naamsbekendheid te vergroten.
  • Goede binding met bestaande klanten: als je tevreden klanten hebt, vinden deze het wellicht leuk om jouw op social media te volgen. Door bijvoorbeeld met social media marketing aan de slag te gaan, weet je zodoende een goede binding met jouw bestaande klanten op te bouwen.
  • Concurrentievoordeel: door goede marketingcampagnes te voeren, kun je jouw concurrentie verslaan. Iets wat eigenlijk hand in hand gaat met de vergroting van jouw naamsbekendheid.
  • Diverse vormen van marketing mogelijk: voor een hoveniersbedrijf is het ideaal dat er meerdere vormen van marketing bestaan. Je kunt je bijvoorbeeld richten op offline marketing, maar ook op online marketing. Het meest ideale zou nog zijn om hier een combinatie van te maken.

Hoe kun je marketingcampagnes voeren als hoveniersbedrijf?

Wil je als hovenier met jouw marketing aan de slag gaan? Dan is het goed om te weten dat je hier mee dan voldoende mogelijkheden voor hebt. Voordat je hier daadwerkelijk mee aan de slag kunt gaan, moet je goed nadenken over jouw doelstellingen.

Wat is jouw doel van het voeren van marketingcampagnes? Wil je de naamsbekendheid van jouw hoveniersbedrijf vergroten? Wil je gericht aan de omzet van jouw hoveniersbedrijf werken? Of wil je voor een combinatie van doelstellingen gaan?

Daarna moet je goed na gaan denken over de doelgroep. Via het internet kun je heel gericht targetten, dus bepaal welke personen binnen jouw doelgroep vallen.

Vervolgens kun je na gaan denken over de daadwerkelijke marketingcampagnes. Gaat je voorkeur hierbij uit naar offline marketing? Of ga je toch voor online marketing? Gezien de prijs-mogelijkheden verhouding is het advies om sowieso voor online marketing te kiezen.

Kun je als hovenier zelf met marketing aan de slag gaan? Dat is mogelijk, maar je kunt hier ook een specialist voor inhuren. Door hier een specialist voor in te huren, is de kans groot/groter dat je de gewenste resultaten gaat behalen. Bovendien weet je op deze manier veel tijd voor jezelf te besparen. Tijd die je vervolgens door kunt brengen in de tuin van jouw klanten; daar ben jij immers de beste in!

Het belang van SEO en linkbuilding

Als hovenier kun je eigenlijk niet meer zonder marketing. Zeker als je jouw pijlen op SEO richt, kun je een flinke groei door gaan maken. Door met SEO aan de slag te gaan, weet je jouw online vindbaarheid te verbeteren. Dat komt onder meer doordat jouw website hogere rankings in Google gaat verkrijgen.

SEO is bovendien een doorlopend traject. Door voortdurend verbeteringen aan jouw website door te voeren, verbeter je jouw website voortdurend. Dát zorgt ervoor dat je onder aan de streep bijvoorbeeld plek nummer 1 binnen Google in kan gaan nemen. Grote kans dat deze ranking voor meer klanten en meer omzet gaat zorgen.

Wil je met SEO aan de slag gaan? Dan is het advies om hier een goed marketing- of SEO bureau voor in te schakelen. De specialisten die bij zo’n bureau werken, weten exact hoe jouw websites verbeterd kan worden. Een techniek die hierbij veelvuldig ingezet wordt, is linkbuilding. Bij linkbuilding wordt ervoor gezorgd dat op andere websites een link naar jouw websites wordt geplaatst. Indien dit websites met een goede waardering zijn, krijgt jouw website ook meer waarde. Dat komt de ranking van jouw website binnen Google alleen maar ten goede.

Hovenier marketing

Marketing & hovenier; in de huidige digitale wereld gaan deze twee termen prima met elkaar samen. Kom als hovenier in actie, ga met jouw marketing aan de slag en pluk hier de vruchten van. Benader marketing wel als het planten van een boom; een boom heeft lange tijd nodig om te groeien. Als je als hovenier met marketing aan de slag gaat, heeft dit ook enige tijd nodig. Richt je pijlen daarom op de lange termijn.

Heb je interesse in onze dienst? of heb je nog vragen? Laat het ons weten.