Hoe Linkbuilding de SEO van de tuinbranche versterkt

Met de komst van het internet en de snelle groei van de online activiteiten van bedrijven, is het steeds belangrijker geworden om goed vindbaar te zijn op het internet. Of je nu een tuincentrum hebt, een hoveniersbedrijf of juist architect bent, een website is hard nodig. Als mensen iets nodig hebben, zullen ze dit eerst opzoeken in een zoekmachine al Google. Ze pakken vervolgens een van de bovenste links en kijken wat het bedrijf te bieden heeft. Het is daarom belangrijk dat ook jouw organisatie goed vertegenwoordigd is in deze resultaten. Of je nu producten verkoopt, diensten aanbiedt of andere oplossingen voor de klant kunt bieden, het wel of niet online vindbaar zijn kan je klantenbestand doen groeien of juist doen slinken. Een juiste SEO strategie met Linkbuilding en gebruik van de juiste zoekwoorden zal je verder helpen.

Online aanwezigheid verbeteren met SEO

Zoekmachine optimalisatie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij bedrijven omdat het een enorm verschil kan maken in de hoeveelheid nieuwe klanten. Een goede vindbaarheid in de SERP (Search Engine Result Page) zorgt immers dat mensen sneller bij jouw bedrijf uitkomen als zij een oplossing zoeken voor hun probleem. Of dit nu het aanleggen van een nieuwe tuin is, of een zoektocht naar een specifiek product dat jij toevallig verkoopt. Een online aanwezigheid met een goede website en / of webshop is hierbij niet meer genoeg. Alle concurrenten doen dit immers ook en misschien zelfs beter.

Zo zal Zoekmachine optimalisatie je helpen

Door gebruik te maken van Zoekmachine optimalisatie zorg je dat jouw website door een zoekmachine als Google wordt gezien als een ‘waardige’ website die de juiste antwoorden biedt voor de vraag van potentiële klanten. Dit doe je door de juiste zoekwoorden te gebruiken waar jouw klanten op zoeken, maar ook door de website te stroomlijnen en te zorgen dat je content van hoge kwaliteit is. Een belangrijk onderdeel van deze strategie is
Linkbuilding. Hierbij zorg je dat externe webpagina’s, zoals een website met blogs of een Social Media kanaal naar jouw website linkt. Waarom dit belangrijk is? Dat lees je hieronder.

Google wil jouw klanten alleen de meest relevante content bieden

Het mag duidelijk zijn dat Google een bedrijf is die hun klanten (de zoekers) zo goed mogelijk wilt bedienen. Dat betekent dat ze streng moeten zijn op welke website wel en niet goed gevonden zullen worden. Hierbij maken ze gebruik van een slim algoritme dat kijkt naar de relevantie en kwaliteit van je content. Zoekt iemand bijvoorbeeld op ‘Nieuwe terrasoverkapping’ dan zal Google kijken welke online platformen hier de beste content over hebben en die bovenaan zetten. Echter gaan ze hierna nog een stap verder. Ze zoeken validatie van deze aanname door te kijken of mensen het met Google eens zijn. Hoe doe je dat? Door te kijken hoeveel mensen naar dit artikel of de pagina gelinkt hebben. Mensen zouden immers niet linken als de pagina niet goed was, toch?

Linkbuilding helpt je stijgen in de SERP

Linkbuilding is de oplossing om jouw website te doen stijgen. Google wordt hierdoor eigenlijk een soort van om de tuin geleid. Het zijn immers geen natuurlijke links, maar links die door de SEO specialist worden gemaakt. Het is daarom belangrijk dat dit goed en op een zo natuurlijk mogelijke manier gebeurt. Daarom wordt gebruik gemaakt van relevante websites, blogs en andere online platforms. Zo ziet Google dat jouw content niet alleen goed is, maar ook door anderen is gedeeld. Dan moet jouw website wel het juiste antwoord hebben, toch?

Een natuurlijk profiel met de juiste links

Het is heel belangrijk dat je SEO strategie en Linkbuilding door een professional worden uitgevoerd. Een zoekmachine als Google bestraft namelijk websites of webshops die nep-links gebruiken van slechte kwaliteit. Denk aan teveel links vanuit een platform, of het spammen van links op websites die hier niet voor bedoeld zijn. Hierdoor zal je webpagina alleen maar zakken in de SERP. Een goed natuurlijk linkprofiel is daarom belangrijk. Dat betekent links op plekken die er toe doen en ook verspreid over verschillende relevante paginas. Het is hierbij belangrijk dat de links bijvoorbeeld niet alleen op Social Media worden geplaatst, maar ook op een blog van een erkende website e.d.

Beter gevonden in de tuinbranche

Word als organisatie in de tuinbranche goed gevonden door Zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan de juiste partij die dit van begin tot eind voor je op kan pakken. Zij weten hoe ze jouw online platform het beste kunnen optimaliseren en welke strategieën hiervoor het beste kunnen worden gebruikt. Van links op de juiste pagina’s, tot betere content op jouw website en het optimaliseren van de keywords die hierbij gebruikt worden.

Wij hebben diverse standaard linkbuilding pakketen, heb je interesse of op zoek naar wat meer informatie, vul dan onderstaande formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.